VNG-congres 2018 in Maastricht

De afgelopen twee dagen zijn we met een grote VVD-Buren delegatie op het VNG-congres, dat gehouden werd in het zonnige, gastvrije en prachtige Maastricht, geweest. De rode draad van het congres, waar heel bestuurlijk Nederland bijeen kwam, was deze keer de grote problemen die de opwarming van de aarde met zich mee brengt. Als daarbij opgeteld wordt dat we voor het jaar 2050 van het aardgas af moeten zijn, kunt u zich misschien voorstellen dat deze opgave groot en veelomvattend is.

 

Verder hebben we, opgesplitst in groepen, de kans gehad om een verdiepingsslag te maken op thema‚Äôs waar de gemeentes tegenwoordig verantwoordelijk voor zijn. Ook hier ging het over de energietransitie en het probleem van de noodzakelijke ontkoppeling van het gas. Maar er was ook ruime aandacht voor woningbouw, het sociale domein, inrichting van de openbare ruimte en tal van andere zaken. 

 

Naast al deze uitermate interessante onderdelen was het ook gewoon heel gezellig om met erg veel bezoekers (ongeveer 3000) en elkaar te genieten van de gastvrijheid die we mochten ontvangen in het MECC en in het Gouvernement in Maastricht. 

 

Het functionele werd afgewisseld met het aangename.

 

Volgend jaar in Barneveld.